Предавање „Безбедности у саобраћају“

Данас је одржано предавање на тему „Безбедности у саобраћају“, Još Uvek Vozim-ALI ne hodam , у спортској сали наше школе, под слоганом „Ум на друм“. Презентацију и одличан мотивациони говор је одржао сарадник Агенције за безбедност, Славиша Савић и члан Горан Радић. Предавање је завршено симулацијом, па су ученици имали прилику да упореде рефлексе трезног и алкохолисаног стања.

Данашњи говор је променио неке ставове и погледе на значај безбедне вожње а то су ученици на крају предавања и изјавили.

„Када је мој син направио прве кораке, нисам могао да га држим за руку. Први пут када је возио бицикл без помоћних точкова, нисам га држао. Воли спорт, али мрзи фудбал, јер његов тата никада није извео пенал и никада није ишао на утакмицу са татом. Све ове ствари изгледају мале док их не изгубите. Затим расту до висине Монт Евереста. И истина је да нема имунитета на саобраћајне незгоде, али оно што можете јесте да заштитите себе, свој живот и животе других“ – ово је завршни део говора Славише Савић, ученицима наше школе.

Scroll to Top