Р А З Н О

(31.03.2023.) ПОСЕТА ГОСПОДИНА бРАНКА СТАЈИЋА !


Данас је нашу школу посетио Бранко Стајић, бивши ученик, који је данас декан на Шумарском факултету у Београду. Била је велика част угостити нашег суграђанина, који није заборавио свој крај и школу коју је похађао.Циљ посете је, поред посете школе коју је похађао и промоција Шумарског факултета.Било је то једно дивно дружење са ученицима наше школе.

(28.02.2023.) ЧИТАЈМО ГЛАСНО !


Читам, мислим, осећам- У школској библиотеци и Библиотеци "17.септембар" у Малом Зворнику, 28. фебруара 2023. обележен је Национални дан књиге. Реализована је акција "Читајмо гласно" коју организује Друштво школских библиотекара Србије. Погледај.

 

(26.02.2023.)ЕДУКАТИВНИ КАМП У ТРШИЋУ- ИЗВЕШТАЈ!


(09.02.2023.) ИНФОРМИСАЊЕ НАШИХ УЧЕНИКА О УСЛОВИМА КОНКУРСА И ПРОЦЕДУРАМА ЗА УПИС У ВОЈНЕ ШКОЛЕ


Конкурс за упис у војне школе – Војну академију, Војну гимназију и Средњу стручну војну школу „1300 каплара” отворен је од 15. фебруара, а заинтересовани кандидати и кандидаткиње моћи ће да поднесу пријаве до 31. марта 2023.

Предавање представника Војне академије је реализивано у четвртак, 09. фебруара, у нашој школи. Када се ученицима уживо презентује, оставља се јачи и ефектнији утисак, за разлику од класичног садржаја на интернету.

Ученици наше школе су детаљно информисани о наставном плану и програму, смеровима, условима за живот и рад у војним школама, условима конкурса и процедурама за упис у војне школе у школској 2023/2024. години.

Заинтересовани за упис у војне школе посетили су протеклог викенда Војну академију, Војну гимназију и Средњу стручну војну школу у оквиру акције „Отворена врата” која се одржава сваке суботе током фебруара и марта од 10.00 до 13.00 часова.

Сви заинтересовани ученици и њихови родитељи били су у прилици да се из прве руке упознају са наставним планом и програмом, смештајним капацитетима, као и условима конкурса и процедурама за упис.

 

(21.06.2022.) ПОСЕТА УЧЕНИКА III-5 ОСНОВНОМ СУДУ У ЛОЗНИЦИ


У оквиру ученичке праксе, ученици III-5 одељења (правно-пословни техничари), са професорком права Драганом Комарчевић посетили су Основни суд у Лозници и на тај начин практично доживели оно што им се теоријски презентује на часовима.

Веома занимљив снимак- СИМУЛАЦИЈА РАДНОГ СПОРА

 

( МАЈ, 2019.) ДВОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЈА


Ученици I3, I6, II1 i II3 ишли су на дводневну екскурзију.Посетили су Сремску Митровицу, Смедеревску тврђаву. Виминациум, Доњи Милановац, Лепенски вир и Голубачку тврђаву.

Екскурзија је првенствено имала едукативни карактер, али је било места и за слободне активности и дружење.

 
 
 
 

23.12.2018. ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА!


Удружено до пакетића!!!

Ове године, заједно са основним школама у Великој Реци и Амајићу организовали смо акцију прикупљања слаткиша и сланиша за децу која су из породица које нису у ситуацији да их обрадују новогодишњим пакетићима.

У прикупљању слатких и сланих производа учествовао је велики број ученика и запослених у школи.Ученици су се одазвали у великом броју и још једном показали да су спремни да помогну и да деле са другима. У оквиру акције деца су доносила од својих кућа слане и слатке производе, ко колико може.Жеља нам је да сви заједно радујемо празницима који долазе.

Додела пакетића биће организована 28.12.2018. године, у Дому културе са почетком у 13:00 часова.

Како је то изгледало у ОШ "Милош Гјић" Амајић?

 

1.12.2017.Обележен Светски дан борбе против сиде: Тестирај се на HIV јер је важно да знаш!


Светски AIDS дан окупља људе широм света са циљем подизања свести о HIV пандемији и демонстрира међународну солидарност. Обележава се 1. децембра од 1988. године, а тај дан је прилика да људи широм света искажу подршку људима који живе са HIV/AIDS-ом и да се сете оних који су умрли.

Наша школа, у сарадњи са Канцеларијом за младе Мали Зворник, организовала је обележавање 01. децембра Светског дана борбе против сиде.

У холу школе био је постављен штанд са флајерима, презервативима и симболичним црвеним трачицима, а ученици су могли да виде  и кратак филм о томе како се све могу заразити као и приче особа заражених HIV-ом. Вршњачки едукатори који су прошли обуку у склопу пројекта „Водите љубав а не рат II“ који је реализовало Удружење грађана „Искра“ из Лознице у партнерству са Средњом школом и Канцеларијом за младе, одржали су предавања на  тему заштите репродуктивног здравља младих свим ученицима Средње школе Мали Зворник.

27.11.2017.РЕЦИ НЕ НАВИЈАЧКОМ НАСИЉУ!


Професорка ликовне културе Гордана Тадић Ђокић и ученица IV разреда гимназије Теодора Јовановић одржале су у сали Општинског већа општине Мали Зворник, 23. и 24. новембра, предавање за средњошколце на тему „Реци НЕ навијачком насиљу“. Обуком је обухваћено око 60 ученика Средње школе Мали Зворник.Пројекат реализују Центар за омладину ,,Твоја Србија’’, Министарство омладине и спорта, Интернационална полицијска асоцијација (ИПА) – Секција Србија и Канцеларија за младе Мали Зворник. Другог дана предавања, ученици су имали прилику да постављају питања и разговарају са припадником Жандармерије, који им је пренео своје знање и искуства.


16.05.2016.У оквиру блок наставе, ученици смера економски техничар и правни техничар посетили су Народну банку Србије и Народну скупштину у Београду.Наши ученици имали су прилику да се упознају са радом највише законодавне институције у земљи.Имали су прилику да обиђу малу и неколико других сала Народне скупштине али и велику салу у којој се одржавају седнице.Незаобилазни део посете било је фотографисање..

 

Школски турнир у одбојци


Мешовито почиње у среду, 20. 04. 2016. године У 14 часова.
Дођите да се дружимо и навијамо!

Школско такмичење рецитатора, 23. марта 2016.


У среду, 23. марта 2016. године oодржано је школско такмичење рецитатора.Сви такмичари су били сјајни и значајно отежали посао жирију да се одлучи за 3 представника наше школе на општинској и међународној смотри рецитатора.Нашу школу ће представљати :Смиљанић Урош, Грујичић Марија и Николић Татјана.

Светосавска свечаност у нашој школи- 27.јануар 2016.


Наша школа као и друге школе у Србији обележила је , у част првог српског архиепископа, просветитеља и творца законодавства Светог Саве, Дан духовности и школску славу Савиндан.
Ученици наше школе , у сарадњи са Библиотеком" 17. септембар ", су за своје вршњаке, родитеље, пензионисане просветне раднике, учитеље, наставнике, професоре и представнике локалне самоуправе, извели пригодан музичко-рецитаторски и драмски програм.
Да подсетимо, празник Светог Саве, дан духовности и школска слава, у част првог српског архиепископа и просветитеља, установљен је за школску славу 1840. године, на предлог Атанасија Николића, ректора Лицеја из Крагујевца.
У одлуци тадашњег Попечитељског просвештенија, представници државне и црквене власти прописали су да се Свети Сава проглашава за патрона свих наших школа и да се од тада најсвечаније прославља.
Савиндан се прослављао као школска слава све до 1945. године, када је укинут одлуком тадашњих власти.
После полувековне забране у периоду СФРЈ и СФРЈ, 90-их година прошлог века поново се враћа као школска слава.
Свети Сава (по рођењу Растко Немањић) рођен је око 1174. У дежевачком крају на планини Голији, а преминуо је 14. јануара (по јулијанском календару) 1236. у Трнову у Бугарској, при повратку са ходочашћа у Јерусалиму.

Погледати фотографије у менију МУЛТИМЕДИЈА!

Новогодишњи пакетићи -30. децембар, 2015.


Ученици наше школе у сарадњи са Тимом за хуманитарне активности школе, Канцеларијом за младе, Центром за социјални рад и Библиотеком „17. септембар“, спровели су акцију прикупљања слаткиша, играчака и школског прибора за децу из социјално угрожених породица. Пакетићи су подељени деци 30. децембра. Хвала свима који су подржали ову акцију и улепшали празнике овој деци!

Први децембар, Светски дан борбе против сиде


Поводом Светског дана борбе против сиде, данас, 1.децембра одржано је предавање у 13 часова у Дому културе Мали Зворник.Предавање су одржали др Исидора Лазић, ученици Средње школе Мали Зворник као и ученици ОШ"Браћа Рибар"Доња Борина.Био је постављен и штанд са промотивним материјалом.Предавању су присуствовали:ученици, професори и заинтересовани грађани.

 

 

 

Међународни дан толеранције, 16.11.2015.године


Данас је у нашој школи обележен Међународни дан толеранције.Млади су својим активностима показали да су против дискриминације, да су за ТОЛЕРАНЦИЈУ!
Међународни дан толеранције се обележава широм света 16. новембра и прилика је да се подсетимо колико су нетолеранција, дискриминација, дискриминаторни ставови и предрасуде још раширени у Србији, упркос томе што Устав и закони изричито забрањују дискриминацију и прописију иструменте за заштиту од ње.
Акција је спроведена у оквиру пројекта Млади у борби против дискриминације, који спроводи УГ Искра из Лознице у партнерству са КЗМ Мали Зворник, КЗМ града Лозница, Добри људи из Ваљева уз подршку донатора Канцеларије за људска и мањинска права Републике Србије.

Толеранција је?

  • ненасилно понашање
  • поштовање туђих ставова
  • уважавање туђег мишљења
  • непрекидање говорника
  • поштовање националности...

60.Међународни београдски сајам књига


Ученици наше школе, 30.10.2015. посетили су 60.Међународни београдски сајам књига.Било је задовољство присуствовати овој културној манифестацији.Пажњу су, поред домаћих излагача привукли инострани излагачи из Русије, Анголе, Белорусије, Бразила, Велике Британије, Индије, Ирана, Италије, Јапана, Кине, Немачке..Погледајте фотографије!

Halloween's corner-октобар 2015.


Празник који се традиционално празнује 31.октобра у земљама енглеског говорног подручја.Пројекат су реализовали ученици 3-3 одељења: Валентина Видаковић, Селена Крстић, Александар Станковић, Јовичић Невена, Миљана Марјановић, Никола Марковић ... паука на плафон закачио -Огњен Ристић, шешир донела- Јована Перић.

Матурска екскурзија-октобар 2015.


У оквиру матурске екскурзије посетили смо неке од најлепших европских градова. У дружењу и упознавању нових градова ученици и професори су провели пет незаборавних дана.(погледајте фотографије)

 

Од 18. до 25 септембра, Иницијатива младих за здрав и активан живот


Од 18.до 25.септембра 2015. године Теодоре Јовановић и Предраг Мацура, су завршили обуку својих вршњака у средњој школи у Малом Зворнику кроз пројекат "Иницијатива младих за здрав и активан живот", који спроводи Искра, a финансира Министарство омладине и спорта.Они су едукацијом обухватили сва 4 разреда економске, гимназије и туристичке / правне и све 3 године фризерске школе, који похађају Средњу школу, што је 15 одељења са преко 350 ученика.Било је веома занимљиво, вршњаци су их са пажњом слушали и постављали занимљива питања, а обрађене су теме ризика у које упадају млади, трговину људима, алкохол и брзо опијање, вожња под утицајем алкохола, коришћење и злоупотреба илегалних дрога, а марихуана се показала као најчешћа употребљивана и у Малом Зворнику. Подршку су Теодори и Предрагу пружили шеф Канцеларије за младе у Малом Зворнику, Невена Ђукановић и сам педагог Средње школе Бојана Љаховић Брајић кaо и предметни професори школе. Дељене су ученицима едукативна брошура "Иницијатива младих за здрав и активан живот" и агитка "Реци не лажној слободи уз алкохол", плакате, подметачи за чаше са сличним слоганом.

15.09.2015. Млади у борби против дискриминације


Ученице наше школе Јована и Марина су од 10. -13.септембра 2015. похађале чевородневни тренинг обуке младих за обуку вршњачких едукатора за препознавање и превенцију антидискриминације. Пројекат Млади у борби против дискриминације који спроводи "Искра-Лозница" обухватио је 23 младих из Ваљева, Лознице и Малог Зворника. Хвала др Нади Ђурић на сарадњи.

22.05.2015. European Quadrrille Dance Festival


Мали Зворник се ове године придружио пројекту European Quadrrille Dance Festival, који се већ неколико година организује широм Европе. Матурантски плесни канрневал је највећи синхрони плес у свету и матуранти из Малог Зворника имали су прилику да плешу истовремено са вршњацима из Европе. Пројекат „Матурантски плес 2015“, финансирала је општина Мали Зворник преко Савеза за спорт и омладину општине Мали Зворник и Канцеларије за младе.
Захваљујемо се на подршци и Средњој школи Мали Зворник, Библиотеци „17. септембар“, као и хотелу „Royal Drina“. И поред лошег времена, успели смо да плешемо и заједно прославимо завршетак школске године за матуранте. Желимо им успех у даљем школовању и раду.

23.4.2015.Отворена врата школе


У нашој школи, 22.априла од 11 часова организована су Отворена врата школе за будуће средњошколце.Све је протекло по предвиђеном плану.Одзив ученика основаца био је велики.Захваљујемо се свим ученицима који су дошли, саслушали и учествовали у презентацији као и запосленима у школи који су дали велики допринос у реализацији промоције школе.Погледајте фотографије.

 

.

01. априла 2015-Међународни дан шале

У среду , 01. априла 2015. године, ученици наше школе припремили су хумористичку представу поводом Међународног дана шале. Приредбу су припремили ученици: Јовановић Тодора, ученица првог разреда гимназије, Петковић Ђорђе, ученик трећег разреда гимназије и ученице четвртог разреда смера правни техничар, Ђуретић Теодора и Медић Алмедина у сарадњи са проф енглеског језика Татјаном Савић. Сви присутни гледаоци, у пуној сали Дома културе у Малом Зворнику су заиста уживали и громким аплаузима подржавали наше младе глумце.(Погледајте).

 

 

Нова 2015.-Додела пакетића за децу наших радника